Coaching blev stort först i USA och är inte bara för idrottare längre. Ursprungligen användes det främst inom sportvärlden, men med tiden har vi förstått att coaching är grymt effektivt även inom företag och organisationer. Det hjälper människor att bli mer effektiva och fokuserade på sina mål. Numera har även entreprenörer, företagsledare och vanliga människor som du och jag insett fördelarna med att anlita en coach.

Vänta, betyder inte ”coaching” bara handledning eller instruktion?

Jo, du har rätt! Ordet ”coaching” har faktiskt sitt ursprung i ordet ”coach”, som betyder vagn. Lite lustigt, eller hur? Men när det gäller coaching i den här kontexten handlar det om att en coach hjälper dig att utvecklas och vägleder dig mot dina mål, precis som en vagn som tar dig dit du vill!

Okej, så hur funkar det mer konkret?

Tänk dig att du har en coach som är som en riktigt bra lyssnare – en person som inte bara hör vad du säger, utan även det som du inte säger högt. Genom att ställa smarta och tankeväckande frågor väcker coachen ditt inre ”aha!”-ögonblick och hjälper dig att upptäcka din fulla potential. Genom en coachingsprocess blir dina mål kristallklara, och vägen mot dem öppnar sig framför dig som en spännande resa.

Vanligtvis träffas man ungefär sex gånger under en tre månaders period, och coachingen anpassas efter dig och dina behov. Det är din tid, och det är du som bestämmer vad du vill uppnå. Ju mer engagerad du är och desto mer du är redo att göra förändringar, desto bättre resultat kan du förvänta dig. Jag är helt övertygad om att du kan nå fantastiska resultat!

Din coach hjälper dig också att klargöra hur du agerar och reflekterar kring dina framsteg mot dina mål. Med deras stöd och uppmuntran är det som att ha en riktigt bra hejarklack vid din sida!

Så, är coaching något för dig? Varför inte ge det ett försök och se hur det kan hjälpa dig att nå nya höjder i livet, både personligt och professionellt!

Hör av dig till mig om du vill diskutera ett upplägg och få ett prisförslag. Är du osäker på om just du är redo för coaching så gör mitt enkla korta diagnostiska test.