Är pensionen verkligen slutet, eller kan den vara början på något nytt och spännande?

Vi står alla inför den stora frågan om pensionen förr eller senare. Men när är det rätt tidpunkt att ta det stora steget? Och vad vill du egentligen göra när arbetslivet tar en paus? Det är här coaching kommer in i bilden, och vi pratar inte om traditionell pensionsrådgivning – det finns andra som är bättre på det.

För vissa är pensionen som att säga adjö till det roliga i arbetslivet och något man helst skjuter upp. För andra är det efterlängtat och de längtar till den dagen. Men oavsett vilken kategori du tillhör är det vanligt med tankar som: ”När och hur ska jag gå i pension egentligen?”

I vårt ’After Work’-paket utforskar vi frågor som:

  • Vill jag verkligen gå i pension?
  • När är den bästa tidpunkten att gå i pension?
  • Ska jag gå i pension heltid eller deltid?
  • Vad vill jag göra när jag är pensionär?

Dessa är bara några exempel, och det låter enkelt att svara på dem, eller hur? Men ofta blir vi påverkade av andras förväntningar och våra egna ”måsten,” och det kan göra det hela komplicerat.

Genom 6-11 strukturerade samtal vägleder jag dig till svaren på dessa frågor och fler. Tillsammans skapar vi en klar och begriplig bild av din pensionsplan. När den är tydlig blir det så mycket enklare att navigera mot din framtid. Paketen plockas ihop av följande delar som passar dig:

Livshjulet: Utforska olika områden i livet, inklusive karriär, hälsa, relationer och fritidsaktiviteter, och identifiera områden som behöver förbättras.

Pensioneringens psykologi: Utforska de psykologiska aspekterna av pensioneringen och hur man kan hantera övergången till pensioneringen.

Planera din ekonomi: Lär dig hur man planerar sin ekonomi inför pensioneringen och hur man kan maximera sina pensioner och andra inkomstkällor. Du kommer inte få ekonomisk rådgivning utan coaching i hur du ser över din ekonomi som pensionär.

Hitta meningsfulla aktiviteter: Utforska olika sätt att hitta meningsfulla aktiviteter och sysselsättningar efter pensioneringen.

Sociala relationer: Lär dig hur man kan upprätthålla sociala relationer efter pensioneringen och hitta nya sätt att skapa meningsfulla relationer.

Hälsa och välbefinnande: Utforska olika sätt att förbättra sin hälsa och välbefinnande efter pensioneringen, inklusive kost, motion och sömn.

Utforska nya intressen: Lär dig hur man kan utforska nya intressen och hobbyer efter pensioneringen.

Resor och äventyr: Utforska olika sätt att resa och uppleva nya äventyr efter pensioneringen.

Frivilligt arbete: Lär dig hur man kan engagera sig i frivilligt arbete och bidra till samhället efter pensioneringen.

Hållbarhet: Avsluta coachingen med övningar som hjälper klienten att integrera det som de har lärt sig under coachingen och skapa en hållbar plan för sin pensionering.

Genom att följa ett program kan du som klient förbereda sig för pensioneringen och skapa en meningsfull och hållbar plan för sin framtid.

Gratis konsultation

 

Eller så kan du börja med mitt enkla test för att se om detta är rätt för dig.