Ja, online coaching fungerar och det finns forskning som stödjer detta. Enligt en studie publicerad i Journal of Workplace Behavioral Health visade online coaching en signifikant minskning av stress och ökning av välbefinnande hos deltagarna. En annan studie publicerad i International Journal of Evidence Based Coaching and Mentoring, visade att online coaching kan vara lika effektivt som traditionell coaching.

Online coaching är en form av coaching som sker via internet, ofte med både bild och video men där vissa klienter väljer enbart ljud eller att enbart ljud används under vissa övningar. Hur du väljer att göra beror på dig som klient och dina önskningar. Det finns många fördelar med att coachas online jämfört med på plats. Några av dessa fördelar är:

Flexibilitet

Online coaching ger dig möjlighet att välja en tid som passar dig bäst. Du kan också välja var du vill genomföra sessionen, så länge du har tillgång till internet.

Tidsbesparing
Eftersom du inte behöver resa till en fysisk plats sparar du tid och pengar på resor.

Anonymitet
Online coaching ger dig möjlighet att vara anonym om du vill det. Detta kan vara särskilt viktigt om du känner dig obekväm med att dela personlig information ansikte mot ansikte.

Bättre tillgänglighet.
Online coaching ger dig möjlighet att arbeta med en coach som inte nödvändigtvis finns i ditt geografiska område. Detta ger dig tillgång till ett större utbud av coacher och gör det lättare att hitta en coach som passar dina behov.

Mer kostnadseffektivt
Eftersom online coaching inte kräver någon fysisk plats eller utrustning kan det vara mer kostnadseffektivt än traditionell coaching.Hoppas detta hjälper! Låt mig veta om du har några andra frågor eller om jag kan hjälpa dig med något annat.

Osäker på om det fungerar?

Kontakta mig så gör vi ett testskott online.