En berättelse från verkliga livet.

Låt mig berätta en historia om en person som heter Emma. Emma arbetade inom en statlig myndighet i över två decennier och hade en gedigen bakgrund inom IT och agil utveckling. Hon hade också utbildat sig som ledarskapscoach och arbetade som Produktägare. Hennes arbetsdagar var fyllda med möten och uppgifter som sällan gav utrymme för pauser eller andrum. För Emma handlade arbetslivet om att ständigt sträva efter att leverera kvalitet och samtidigt hjälpa sina klienter att uppnå meningsfulla liv.

Men en dag insåg Emma att hon var utbränd och att något måste förändras. Hon bestämde sig för att söka hjälp och kontaktade en coach. Coachen ställde frågor som fick Emma att reflektera över sitt liv. Vad ville hon egentligen uppnå? Vad hade hon redan försökt, och vad fanns kvar att utforska?

Emma svarade att hon längtade efter att arbeta färre timmar och att finansiera sitt uppehälle genom coaching och kortare uppdrag inom UX. Coachens svar var enkelt: ”Varför inte försöka förverkliga det? Du har de färdigheter och kunskaper som krävs.”

Emma, var till en början skeptisk. Hon hade arbetat inom samma organisation i över två decennier och funderade på om det verkligen var möjligt att byta riktning nu. Men coachen påminde henne om vikten av att ta hand om sig själv och hitta lycka i sitt liv.

Så Emma bestämde sig för att ta ett stort steg. Hon började utforska möjligheter att minska sin arbetsbelastning och hitta alternativa inkomstkällor. Efter en tid lyckades hon skapa en balans mellan arbete och fritid. Hon hade mer tid för att resa, gå på teater och bio samt träna på gymmet. Dessutom kunde hon erbjuda sina coachingtjänster och använda sin expertis inom UX för kortare uppdrag.

Emma insåg att svaren och möjligheterna fanns inom henne hela tiden. Coachen hade fungerat som en guide, men det var Emma själv som tog initiativet till förändring. Hennes berättelse blev ett bevis på att det är möjligt att göra livsförändringar, även när det känns skrämmande.

Så om du, precis som Emma, funderar på om det är dags för en förändring i ditt liv, tveka inte att söka hjälp eller ta de första stegen på den resan. Det kan vara skrämmande, men det kan också vara oerhört spännande och givande. Läs mer om vad coaching kan göra för dig eller kontakta mig om du vill ha vägledning på din egen resa mot förändring.

Kategorier: Coaching