Här kommer en berättelse som jag fick från en klient jag coachat som var lite tveksam i början. Var det värt tiden, pengarna man kanske framförallt jobbet det ändå innebär? Nu kom han tillbaka för en andra omgång med nya frågor att jobba med.

Så, där stod jag, mitt i livet och funderade på om den där dyra coachingen verkligen hade varit värd pengarna. Jag menar, 15 000 kr, det var ju inte precis småpengar. Men nu, i backspegeln, kan jag inte annat än skratta åt mina tidigare tvivel.

Så vi kör det här på mitt vis. Jag träffade den där coachen och började gräva in i mig själv, som om jag letade efter mina nycklar i en oordnad väska. Vi gick igenom mina styrkor och svagheter, och jag insåg att jag hade fler av de förstnämnda än jag någonsin hade trott. Plötsligt hade jag en klar bild av vem jag var och vad jag var kapabel till.

Sen kom det stora ögonblicket – löneförhandlingen. Jag kände mig som en actionhjälte redo att erövra världen (eller i alla fall mitt jobb). Jag vågade faktiskt begära en högre lön, och du, vet du vad som hände? Jag fick den! Eftersom jag nu visste mitt värde, var det inget problem att övertyga arbetsgivare om att jag var värd den extra slanten.

Så ja, jag la ut 15 000 kr på de där coaching-sessionerna och trodde att jag hade blivit galen. Men när jag såg hur mycket mer jag tjänade i ingångslön tack vare mitt nyfunna självförtroende, insåg jag att jag hade fått en ”return on investment” som få andra saker kan mäta sig med. Jag talar om 3 månaders återbetalningstid, och det är ju helt fantastiskt när man tänker på det.

Nu, när jag blickar mot framtiden, kommer jag definitivt att tänka om när det handlar om att investera i mig själv. Det här var som en ögonöppnare för mig. Så om någon säger att de har svårt att rättfärdiga att lägga pengar på sin egen utveckling, kommer jag bara att skratta och berätta min historia om hur jag gick från att vara en osäker löneförhandlare till en löneförhandlingsmästare med hjälp av en coach och en dos självinsikt.

Livet är för kort för att inte investera i dig själv och ha kul på vägen! Så nu vill jag boka en ny omgång!

Max, 24, Stockholm

Låter det intressant? Hör av dig!